Un nou studiu asupra jocurilor video (video games) si asupra consecintelor pe care le provoaca in randurile adolescentilor arata ca practicantii acestora, asa-numitii "gamers", devin tot mai agresivi, manifesta mai putin respect fata de adulti si in general fata de normele convietuirii sociale si au rezultate tot mai slabe la invatatura. Studiul, care se intinde pe o perioada de 20 de ani, de cand jocurile video au luat avant, confirma nocivitatea lor asupra personalitatii adolescentilor.

Copiii si tinerii care se dau in vant dupa aceste jocuri, in special cele ai caror eroi sunt experti in artele martiale, exerseaza deseori cele vazute pe ecran asupra colegilor si chiar asupra profesorilor lor, fiind mult mai agresivi decat ceilalti copii. Ei au tendinta sa reediteze in viata de zi cu zi gesturile personajelor jocurilor video. Cei care practica timp de numai 10 minute un asemenea joc video capata tendinta de a afisa comportamente agresive asupra celor din jur. Nu este vorba doar de faptul ca sunt inclinati sa se ia la harta cu prietenii si camarazii de scoala, dar manifesta si o atitudine de nesupunere fata de profesori si, in general, fata de adulti. Autorii studiului atrag atentia ca tinerii care au savarsit, in 1999, oribilul masacru de la scoala din Columbine (statul Colorado) erau practicanti asiduu ai jocurilor video.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.