Frantisek Priplata a declarat pentru cotidianul ceh de limba engleza "Prague Post", ca Romania este un fel de Congo al Europei.

Fugit peste granita la sfarsitul lunii trecute, afaceristul condamnat definitiv la opt ani de puscarie pentru instigare la asasinarea liderului sindical al Tepro Iasi, Priplata s-a apucat sa aduca jigniri la adresa statului roman, in presa din tara sa. Potrivit editiei de ieri a cotidianului "Prague Post", Priplata a afirmat ca "in Romania guverneaza legea junglei", iar tara noastra "este un Congo al Europei".

Nu este prima data cand Frantisek Priplata face afirmatii defaimatoare la adresa Romaniei. Imediat dupa ce a fugit fraudulos in tara de origine (n.r. in caz contrar ar fi fost aruncat la inchisoare), omul de afaceri ceh a dat un interviu cotidianului Blesk, in care s-a plans de justitia romana pe care a acuzat-o de abuzuri grave impotriva drepturilor omului.

Priplata a spus atunci ca a fost nevoit sa treaca fraudulos frontiera deoarece se temea pentru viata lui. In plus, acesta a afirmat ca intentioneaza sa dea Romania in judecata la CEDO. Cu toate acestea, Priplata a uitat sa mentioneze ca fuga lui a fost posibila ca urmare a faptului ca autoritatile de tip "congolez" i-au amanat in mai multe randuri executarea pedepsei din motive umanitare.

Inspectorul general al Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop, a anuntat, ieri, ca ancheta pentru elucidarea conditiilor in care Priplata a trecut granita se afla "intr-un stadiu avansat" si ca a fost deschis un dosar penal cu aceasta cauza. Seful Politiei de Frontiera nu a precizat un termen pentru finalizarea anchetei, dar a declarat ca, in cazul in care va fi infiintata o comisie rogatorie care sa-l audieze pe Frantisek Priplata in Cehia, el doreste sa faca parte din aceasta comisie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.