Din acest an universitar, admiterea in institutiile de invatamint superior se va organiza pe domenii mai largi, urmind ca studentii sa opteze ulterior pentru una dintre cele 264 de specializari acreditate. Guvernul a aprobat ieri, prin hotarire, structurile institutiilor de invatamint superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si lista specializarilor din domeniile studiilor universitare de licenta.

"Vrem sa reglementam mai riguros, incepind cu anul scolar 2005-2006, lista specializarilor pe care le pot urma studentii", a declarat Dumitru Miron, secretar de stat din Ministerul Educatiei si Cercetarii. El a mai spus ca structurile si specializarile se aproba periodic pentru ca in arhitectura organizationala a universitatilor apar modificari, se schimba denumirile facultatilor sau apar noi facultati. Astfel, in acest an universitar, noua reglementare stabileste ca vor functiona 56 de universitati de stat acreditate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.