Ziua Minerului a fost sarbatorita in Valea Jiului fara prea mult fast, minerii preferand sa stea sambata alaturi de familii decat sa participe la manifestarile organizate in Petrosani. Pe de alta parte, aceasta zi a fost un bun prilej pentru politicienii din teritoriu, indiferent de culoarea politica, sa iasa in mijlocul oamenilor si sa-si faca propaganda electorala, in conditiile in care se vorbeste despre posibile alegeri anticipate.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma (foto), si toti locotenentii sai din timpul mineriadelor au fost recompensati sambata (cu diplome, medalii si plachete omagiale) de actuala conducere a Ligii Sindicatelor Miniere, pentru "activitatea depusa in slujba mineritului". Din cauza ca are interdictie sa intre in Valea Jiului, Miron Cozma nu a fost prezent la sediul Ligii Sindicatelor Miniere si va primi diploma si medalia din mana fratelui sau.

Tot sambata s-a aflat ca mai multi sefi ai Companiei Nationale a Huilei Petrosani au intrat in vizorul justitiei, fiind cercetati penal pentru modul de gestionare a fondurilor companiei. Anuntul a fost facut de ministrul industriilor si comertului, Codrut Seres, in urma verificarilor privind modul in care s-au cheltuit importante fonduri ale CNH.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.