Pe principiul "chelului tichie de margaritar ii trebuie", consilierii generali au votat ieri intr-o veselie proiectul care prevede organizarea unui circuit de automobilism "Roud City" in jurul Palatului Parlamentului. Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, se va intalni in aceste zile cu reprezentantii companiei germane Beyer Industrial Consulting, al carei site nici macar nu functioneaza. Graba autoritatilor este suspecta, mai ales ca proiectele cu adevarat prioritare pentru bucuresteni zac de ani buni pe ordinea de zi, fiind anulate in sedintele de consiliu.

Circuitul insa a fost aprobat cat si zice peste. Videanu a declarat ca municipalitatea nu se va implica in acest proiect decat cu serviciile de asigurare a salubrizarii zonei si a utilitatilor pentru circuit, toate celelalte cheltuieli legate de organizare fiind suportate de firma germana asociata. Incorect. Spatiul pe care se va desfasura cursa apartine domeniului public, respectiv Primariei Capitalei.

Cursa va incepe din Piata Constitutiei, intrarea facandu-se dinspre Bulevardul Libertatii. Masinile vor goni initial 110 km/h, viteza crescand treptat. Dupa ce masinile vor intra pe Calea 13 Septembrie, viteza va fi de 215 km/h pana la intersectia cu Str. Uranus, apoi vor merge cu doar 80 km/h. Viteza pe Str. Izvor va fi de 145 km/h, care va ajunge pana la 210 km/h spre Bulevardul Natiunile Unite. Dupa parcurgerea a 290 m, masinile vor circula si cu viteze de 235 km/h spre intersectia cu Bulevardul B.P. Hasdeu si Parcul Izvor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.