Ministerul Mediului a avertizat prefecturile din 36 de judete ale tarii cu privire la posibilitatea producerii unor noi inundatii pana la sfarsitul saptamanii.

Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a trimis o avertizare hidrologica prefecturilor din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ialomita, Buzau, Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, Constanta si Tulcea.

Debitele raurilor din bazinele hidrografice de pe teritoriul acestor judete ar putea creste, depasind chiar cotele de atentie si de inundatie. Bazinele hidrografice afectate vor fi cele ale raurilor Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Crisuri, Mures, Bega, Timis, Barzava, Caras, Moravita, Nera, Cerna, Desnatui, Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Siret, Prut, dar si cele ale raurilor din Dobrogea.

Prognoza hidrologica prevede pana duminica viituri pe versanti, torenti si rauri mici din zonele de deal si de munte din bazinele citate. In plus, MMGA avertizeaza ca in ultima parte a intervalului pot fi afectate si raurile din judetul Vrancea, cel mai afectat de inundatiile din luna iulie, dar si cele din Dobrogea, prin producerea de viituri rapide.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.