Doru Parv, acuzat alaturi de patronul OTV, Dan Diaconescu, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, a fost eliberat din arest.

Tribunalul Bucuresti a admis, miercuri dupa-amiaza, recursul facut de aparatorii lui Doru Parv impotriva unei decizii a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti de respingere a cererii acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar.

Instanta a decis punerea in libertate a lui Doru Parv, acesta avand interdictie de a parasi localitatea de domiciliu. Totodata, potrivit deciziei instantei, Doru Parv nu are voie sa ia legatura cu celelalte persoane cercetate sau cu martorii din acest dosar, sa poarte arme si trebuie sa se prezinte periodic la politie pentru a semna programul de supraveghere si la DNA sau la instanta de judecata de fiecare data cand este solicitata prezenta sa, relateaza MEDIAFAX.

Fostul realizatorul OTV Doru Parv, este cercetat alaturi de Dan Diaconescu in cazul santajarii primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot.
Cei doi au fost arestati preventiv in 23 iunie. Doua zile mai tarziu, Tribunalul Bucuresti, judecand contestatiile lor, a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atat direct, cat si prin intermediul lui Dorel Parv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite".

Dan Diaconescu, invinuit pentru santaj si amenintare

Primarul ar fi platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei lui Doru Parv, potrivit procurorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.