Procurorii DNA au efectuat luni perchezitii la locuinta lui Dan Diaconescu, dar si la sediul televiziunii OTV, pentru cautarea de probe intr-un dosar de santaj instrumentat de procurorii anticoruptie.

  • Procurorii DNA au ridicat de la sediul OTV o caseta cu inregistrarea unei emisiuni

Procurorii DNA au ridicat luni de la sediul televiziunii OTV o caseta cu inregistrarea unei emisiuni din luna iulie 2009, insa nu au gasit inregistrarile unui material care ar fi fost compromitator pentru primarul din localitatea aradeana Zarand, material ce constituia proba in dosar. Totodata, realizatorul TV nu se afla acasa in momentul perchezitiilor, fiind plecat din Bucuresti, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. La domiciliul acestuia din cartierul Primaverii se afla doar soacra lui.

Dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie il viza initial pe Doru Parv, prezentatorul unei emisiunii despre paranormal, emisa pe postul Oglinda TV. DNA a pus in miscare actiunea penala fata de prezentator, intocmind si rechizitoriul in cauza, insa a decis ulterior sa schimbe incadrarea juridica din trafic de influenta pentru Doru Parv si sa extinda cercetarile fata de Dan Diaconescu.

Plangerea a fost facuta la DNA de catre primarul comunei aradene Zarand, Ioan Florin Mot, care sustine ca Doru Parv i-a cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza la OTV un material compromitator, despre averea uriasa a acestuia. Materialul fusese inregistrat de reporterii televiziunii Oglinda TV.

  • Dan Diaconescu: "O cautau pe Elodia, n-au gasit-o, dar au luat o caseta"

Aflat la audieri la DNA, Diaconescu a glumit cu privire la cercetarile procurorilor, spunand ca acestia o cauta pe avocata Elodia Ghinescu. "La inceput s-a crezut ca este cautata Elodia. Toata lumea o cauta pe Elodia, ma acuza ca vreau sa relansez serialul. N-au vrut sa spuna ce cautau ca poate ii ajutam. Au cautat prin toate casete din casa si n-au gasit nimic si au plecat", a declarat patronul OTV, potrivit Realitatea.

Pe un ton mai serios, Dan Diaconescu a acuzat Puterea de presiuni politice asupra sa: "Fiecare regim are particularitatile sale. Regimul Constantinescu m-a acuzat de atentat la siguranta nationala, regimul Iliescu-Nastase a inchis pur si simplu postul. Iata, regimul actual Basescu-Boc, in timpul actualului regim, s-a produs aceasta grava infractiune, perchezitionarea casei mele. Pentru a ma pune la adapost nu am mai semnat niciun fel de hartie pentru OTV. Am doar calitatea de realizator de televiziune. Eu ca patron conduc ostilitate la OTV, dar nu semnez".

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

  • Perchezitii la sediul OTV si la locuinta lui Diaconescu, intr-un dosar de santaj instrumentat de DNA

Dosarul in care este cercetat Doru Parv vizeaza infractiuni de santaj, acesta fiind acuzat de faptul ca cerea bani unor invitati, pentru a nu dezvalui informatii despre acestia, spun sursele citate.

Si avocatul Daniel Fenechiu a declarat, luni, la sediul DNA, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Dan Diaconescu invinuirile de santaj si amenintare in dosarul in care Doru Parv ar fi santajat un primar aradean.

Totodata, avocatul Fenechiu a spus ca si Parv este in drum spre Bucuresti, urmand sa fie audiat la DNA.

De asemenea, acesta a mai spus ca singura proba a procurorilor este un promo difuzat pe OTV inainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, in care se anuntau dezvaluiri despre primarul comunei aradene Zarand, Ioan Florin Mot.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

In luna februarie, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost audiat in calitate de martor, declarau la acea vreme surse judiciare. Cu toate acestea, la iesirea de la DNA, Diaconescu a spus ca s-a prezentat la sediu pentru a face un interviu, desi nu era insotit de o echipa de filmare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.