Dan Diaconescu, fost patron al OTV, a fost reținut pentru 24 de ore, în noaptea de joi spre vineri, de polițiștii din Constanța. El a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Dan Diaconescu, reținut de poliție, fiind acuzat de acte sexuale cu minore și folosire a prostituției infantile

„Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, din municipul București, bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Constanța.

Dan Diaconescu a fost ridicat, joi, de polițiști din locuința sa din București, într-un dosar în care se fac acuzații de act sexual cu minori și folosire a prostituției infantile.

Fostul realizator de televiziune ar fi plătit pentru a avea de mai multe ori relații intime cu două adolescente gemene, minore, și ar fi căutat o fată căreia să îi cumpere virginitatea, spun surse din anchetă.

„Totul este o invenție”, a declarat Diaconescu, joi seară.

Între timp, a fost făcută o percheziție și la un apartament al fostului patron OTV din Constanța. Surse din rândul anchetatorilor spun că în timpul audierilor Diaconescu nu a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două minore. În schimb, le-ar fi spus oamenilor legii că le cunoaște și că ar fi două tinere de origine ucraineană cu care a schimbat două vorbe, în 2022, în timp ce era într-o vacanță pe litoral.

„Era vorba de două refugiate ucrainence. (Reporter: El le cunoaște pe fetele acestea?) El mi-a spus ca da, stau undeva foarte aproape de locuința lui. Nu a fost găsit intr-un dulap, ci era in dressing. Din dormitor a ajuns în dressing, unde l-au întâmpinat organele de poliție”, a declarat Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Citeste si:
Un avion care trasnporta iranieni a fost reținut în Argentina
Un avion care transporta...

„L-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva. Urmează să ne lămurim, să vedem, să ni se prezinte și probele”, a continuat apărătorul său.

Poliţiştii serviciului de investigaţii criminale au percheziţionat şi apartamentul pe care Diaconescu îl are într-un cartier rezidenţial de la malul mării, de unde au ridicat mai multe laptopuri, calculatoare și stickuri.

Diaconescu a fost ridicat din vila lui din cartierul Primăverii, din București, după ce până atunci polițiștii Biroului de Investigații criminale din Constanța i-au percheziționat timp de șapte ore casa.

Totul s-ar fi întâmplat în 2020 și 2021

Când au descins ofițerii, fostul om de televiziune era acasă, cu soacra și soția. Dan Diaconescu a fost găsit într-o încăpere mică pentru haine - unde se refugiase, din dormitor.

Citeste si:
Proprietarul câinilor care au atacat un copil din Sfântu Gheorghe a...
Proprietarul câinilor care au...

Faptele de care este acuzat fostul realizator de televiziune s-ar fi petrecut în 2020 și 2021. În acea perioadă, inculpatul ar fi plătit să întrețină relații intime, în București și în Constanța, cu o fată despre care știa că este minoră. La fel ar fi procedat și cu sora geamănă a acesteia, atunci în vârstă de 15 ani și 4 luni.

Anchetatorii spun că Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească și o fată minoră căreia să îi cumpere virginitatea. Una dintre adolescentele pe care le-ar fi plătit pentru sex l-a păcălit însă. I-a spus că a găsit ce caută, l-a filmat și ulterior l-a şantajat cu imaginile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2023 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.