Romania se afla printre primele cinci destinatii evitate de turistii britanici in aceasta vara, in conditiile in care o treime dintre britanici isi vor petrece in tara concediul din acest an, relateaza cotidianul The Guardian.

Unu din patru britanici petrece in 2010 mai multe zile de concediu acasa fata de anul precedent si o treime dintre britanici vor ramane in tara, potrivit studiului realizat de o asociatie britanica, CSMA Club, relateaza MEDIAFAX.

  • Aproximativ 25 la suta dintre cei chestionati au precizat ca la baza deciziei de a-si petrece concediul in tara se afla motive financiare.
  • Alte motive care i-au facut pe britanici sa nu plece in concediu in strainatate sunt: instabilitatea financiara din Europa (pentru 11 la suta), temerile provocate de grevele angajatilor in transportul aerian (7 la suta) si riscul repetarii problemelor create de norul de cenusa (6 la suta).

Un concediu in Marea Britanie va costa familia britanica medie in jur de 980 de lire sterline (1.180 de euro), zonele preferate fiind Scotia, Districtul Lacurilor, Devon si Snowdonia, potrivit sursei citate.

  • Grecia este destinatia din afara tarii cea mai evitata de turistii britanici, 13 la suta preferand sa nu mearga in aceasta tara din cauza instabilitatii financiare. Islanda (9 la suta), Turcia, Rusia (ambele 7 la suta) si Romania (5 la suta) completeaza topul tarilor pe care turistii britanici le evita cel mai mult in aceasta vara.

Sondajul online a fost realizat pe un esantion de 3.006 britanici, in perioada 2-6 iulie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.