Tribunalul Municipiului Bucuresti a constatat ca nu mai are obiect cererea de prelungire a mandatului de arestare emis pentru Petre Corogeanu si cele patru calugarite de la Tanacu (Vaslui).

Decizia TMB survine hotararii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) de acum doua zile. CAB constatase ca mandatul de arestare preventiva a celor cinci inculpati era viciat procedural. In prima instanta un judecator nu si-a motivat decizia. CAB judecase recursul declarat de cei cinci calugari de la Tanacu impotriva incheierii TMB care le mentinea starea de arest preventiv, incepand cu data de 21 iulie a.c. Dupa ce i-a pus in libertate pe cei cinci acuzati de comiterea infractiunii de omor deosebit de grav si lipsire de libertate, CAB a trimis dosarul Tanacu inapoi la TMB, pentru reanalizarea temeiurilor legale impuse de luarea masurii de arestare preventiva.

Magistratii TMB au constatat, astfel, ca cererea nu mai are obiect. Inculpatii vor fi cercetati in stare de libertate de Parchetul General, in conditiile in care incadrarea la infractiunea de "omor deosebit de grav" ar fi una incorecta, potrivit avocatului inculpatilor, deoarece nu a existat vreo intentie de a o ucide pe Irina Cornici. In sedinta secreta, tinuta in Camera de Consiliu de la TMB, chiar si procurorul, ca reprezentant al Ministerului Public, nu a mai cerut prelungirea masurii de arest preventiv pentru cei cinci inculpati.

Corogeanu si cele patru maicute complice au considerat calvarul penal prin care au trecut drept "o incercare de la Dumnezeu". Fostul cleric Corogeanu a declarat si el ca "regreta ce s-a intamplat la Tanacu", dar ca este "nevinovat". Corogeanu a mai spus pe holul TMB ca "este necesar ca Biserica Ortodoxa Romana sa formeze o comisie mixta - compusa din preoti si medici psihiatri - care sa analizeze dosarul Tanacu, pentru ca pe viitor sa nu mai apara nicaieri astfel de probleme tragice".

Corogeanu a mai adaugat ca spera sa fie reprimit in randurile BOR si ca Dumnezeu le va face dreptate lui si celorlalte maicute acuzate pe nedrept ca au vrut sa o ucida pe Irina Cornici. Decizia TMB poate fi atacata cu recurs la CAB. In urma cu doua luni, la o "manastire" (neautorizata de BOR) din localitatea Tanacu (judetul Vaslui) a fost constatat decesul tinerei Irina Cornici. Criminalistii vasluieni descopereau ca Irina Cornici, care voia sa devina maicuta (rasofora), fusese primita in acea "manastire" dupa ce tocmai parasise Spitalul Judetean (Sectia Psihiatrie), avand diagnosticul psihoza.

Preotul Petre Corogeanu nu a tinut cont de boala psihica grava a Irinei Cornici si a primit-o in manastire. Corogeanu a supus-o, cu ajutorul a patru calugarite, unui ritual de exorcizare. Pe fondul unei boli pulmonare la fel de grave si supusa unor tratamente dure de exorcizare, Irina Cornici a murit, cazul fiind imediat hipermediatizat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.