Proprietarii terenurilor virane din Bucuresti vor fi obligati sa le salubrizeze si sa le acopere cu gazon, pentru a se mari astfel suprafata verde din Capitala, potrivit unui proiect de hotarare elaborat de municipalitate, aprobat astazi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit proiectului, daca pe terenurile virane sunt copaci, vor trebui toaletati. Mai mult, proprietarii care vor salubriza si taia ramurile copacilor nu vor avea voie sa depoziteze deseurile pe terenuri si nici sa le arda in acel loc.

Cei care nu respecta aceste reguli vor fi sanctionati cu amenda, la 30 de zile dupa ce vor fi anuntati de existenta hotararii, potrivit NewsIn.

In expunerea de motive a hotararii se mentioneaza faptul ca, pentru reducerea concentratiei de pulberi in suspensie, una dintre masurile "stabilite de Programul Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului in Municipiul Bucuresti este cresterea suprafetei de spatiu verde amenajata prin inierbarea terenurilor virane".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.