Victoria in alegeri a lui Traian Basescu a scos Romania in strada

Moldovenii, dobrogenii si oltenii au sarbatorit, in noaptea de duminica spre luni si ieri, victoria lui Traian Basescu. Oamenii au iesit pe strada la Bucuresti, dar si in orase cunoscute pina acum ca fiefuri PSD, precum Focsani, Craiova si Constanta. Au dansat, au fluturat drapelul Romaniei, dar si steagul Aliantei D.A. si au baut sampanie.

Craiova - Aproximativ 200 de persoane au iesit, duminica noaptea, in centrul orasului. In drumul lor de la sediul Aliantei catre Piata "Mihai Viteazul", oamenii s-au oprit in fata sediului PSD, unde au strigat: "Nu fiti suparati pe noi, ca am fost mai buni ca voi!", "Nastase, uita-te, ora ta se-apropie!", "Jos comunistii!".

- Sustinatorii lui Traian Basescu au sarbatorit pe strazi victoria in alegeri a candidatului Aliantei PNL-PD. In Drobeta-Turnu-Severin, peste 1.000 de oameni, "inarmati" cu steaguri portocalii, au iesit in fata prefecturii. Seara s-a terminat intr-o baie de sampanie. Si in orasul Vinju-Mare sute de sustinatori ai Aliantei au iesit pe strazi.

Covasna - Citeva zeci de membri si simpatizanti ai Aliantei D.A. au participat ieri la un mars al bucuriei si in Sfintu Gheorghe. Din statia de pe autoutilitara se prezentau multumiri localnicilor care au votat pentru Basescu, atit in limba romana, cit si in maghiara. Mesajul personal de multumire al lui Basescu a fost transmis in fata Prefecturii Covasna, la numai citeva zeci de metri de sediul PSD.

Galati - Zeci de masini din care fluturau steaguri portocalii ale Aliantei D.A. au pornit intr-o goana a victoriei prin oras. "Sa traim bineeee!", strigau manifestantii. Membrii PSD au avut si ei un prim moment de bucurie, deschizind sticle de sampanie, dar s-au temperat repede si s-au retras catre case.

Iasi - Studentii din campusurile iesene au fost primii care au sarbatorit victoria lui Traian Basescu, peste 1.000 dintre ei marsaluind prin oras. Sloganul favorit al studentilor a fost "Basescu presedinte!", dar nu au lipsit si urari de genul "Nastase, sa dea Dumnezeu sa traiesti din banii nostri!".

Buzau. Simpatizantii Aliantei D.A. si ai lui Traian Basescu s-au adunat ieri in piata centrala, dar au marsaluit si pe strazi, cu masinile pe care erau arborate steagurile Aliantei. Sustinatorii lui Traian Basescu s-au indreptat apoi spre Prefectura, in fata careia au scandat lozinci la adresa prefectului Ion Vasile, liderul PSD Buzau, care inainte de al doilea tur de scrutin ii atacase pe un ton extrem de vulgar pe liderii PNL-PD.

Constanta - Sute de oameni au dansat si au cintat, manifestindu-si bucuria pentru victoria lui Traian Basescu, pe bulevardul Tomis, artera principala a orasului fiind blocata de sute de masini. Fluturind steaguri cu insemnele Aliantei, baloane portocalii si echipati cu fulare D.A., constantenii cintau "Ole, ole, ole, PSD-ul nu mai e"! si "Mazare, nu uita, va veni si vremea ta!".

Artificii portocalii la Brasov

Citeva sute de simpatizanti ai Aliantei D.A. s-au adunat ieri seara in Piata Sfatului, din Brasov, manifestindu-si bucuria chiar sub geamurile sediului PSD. Alaiul a plecat din fata sediului de campanie al PNL-PD, cu steaguri si tobe, scandind numele lui Traian Basescu. Apoi, oamenii au dansat o hora a bucuriei, au cintat si au admirat un foc de artificii. In judetul Brasov, Basescu a obtinut un scor zdrobitor in lupta cu Adrian Nastase - 65,9%.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.