Consiliul Local Brasov a aprobat in sedinta de luni propunerea Regiei Autonome de Transport de a se renunta la gratuitatile acordate pensionarilor la transportul in comun din municipiul Brasov, acestia urmand sa beneficieze de o reducere de 50% din valoarea biletului de calatorie.

Pensionarii vor plati 75 de bani pentru o calatorie, in conditiile in care un bilet costa 1,5 lei. Masura va intra in vigoare de marti, 1 iunie, conducerea Primariei anuntand ca este vorba despre o masura temporara, care se va aplica, deocamdata, pana la finalul acestui an, potrivit NewsIn.

„Conducerea Regiei Autonome de Transport a solicitat anularea tuturor gratuitatilor acordate la transportul in comun din municipiul Brasov. Am considerat, totusi, ca trebuie sa pastram, intr-un fel sau altul, o facilitate acordata pensionarilor si celor carora o astfel de facilitate le este acordata prin lege. Propunem sa renuntam la acordarea gratuitatii pentru pensionari si sa pastram acordarea unei reduceri de 50% din valoarea biletului de calatorie“
, le-a spus primarul George Scripcaru celor 26 de consilieri prezenti la sedinta.

Acesta a explicat ca incasarile Regiei Autonome de Transport au scazut foarte mult in ultima perioada, regia confruntandu-se cu serioase probleme financiare, care pun in pericol chiar si achitarea celei de-a doua rate la imprumutul BERD, contractat pentru cumpararea de autobuze noi cu care a fost dotata regia in urma cu trei ani.

De gratuitate vor beneficia, in continuare doar veteranii de razboi, vaduvele de veterani, vaduvele de razboi, persoanele persecutate politic de catre regimul comunist si persoanele cu handicap, adica acele categorii de populatie care beneficiaza prin lege de aceste gratuitati
.

Pensionarii brasoveni au beneficiat, de-a lungul anilor, de reducerea cu 50% a pretului biletului de transport, dupa care li s-au acordat un numar de 20 de calatorii gratuite pe luna. Mai tarziu, s-a considerat ca exista posibilitatea de a acorda gratuitate totala pensionarilor zilnic, in intervalul orar 8.00-12.00, ultima facilitate adoptata de catre Consiliul Local fiind acordarea gratuitatii intre orele 8.00-20.00 si in zilele de sambata si duminica.

Citeste si:
Coaliția vrea să taie cu măsură pensiile speciale; România riscă să...
Coaliția vrea să taie cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.