Dupa proteste si pichetari anterioare, sindicalistii din administratie au decis sa renunte la protestele de miercuri, dar le-au dat o tema guvernantilor: pana la 21 mai sa faca o baza de date cu toate salariile din administratie.

"Am suspendat greva pe chestiunea salarizarii, dar daca apare problema disponibilizarilor, reluam greva generala", a spus liderul FNSA, Valer Suciu.

Greva generala in Administratie

De partea cealalta a baricadei, reprezentatii Ministerului Muncii respira usurati. ''Slava domnului ca nu avem greva, slava domnului ca avem sindicate cu care se poate vorbi. Cred ca acea analiza va constitui un fundament foarte solid. Vom analiza modul in care s-a facut reincadrarea, care au fost elementele de salarizare care nu au mai fost preluate in urma reincadrarilor in salariile de la 1 ianuarie'', a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii, citat de Realitatea.

Guvernul le-a promis sindicalistilor ca va realiza o baza de date cu privire la reincadrari, astfel incat sa fie facuta o analiza exacta a celor care au pierdut la salarii in urma aplicarii Legii 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.