Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul prin care il decoreaza post-mortem pe jurnalistul Mile Carpenisan, pentru "obiectivitatea si profesionalismul" cu care a contribuit la informarea opiniei publice romanesti.

Mile Carpenisan a fost decorat cu Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler, "in semn de recunostinta si apreciere pentru obiectivitatea si profesionalismul de exceptie prin care a contribuit la corecta informare a opiniei publice romanesti asupra evenimentelor din mai multe zone de conflict ale lumii", potrivit NewsIn.

Jurnalistul Mile Carpenisan a murit, luni, in jurul orei 15.30, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce a fost internat la sectia de terapie intensiva saptamana trecuta, in stare foarte grava.

Mile Carpenisan s-a nascut la 23 august 1975 si era casatorit de anul trecut cu o colega de breasla. A lucrat 10 ani in Antena 1, din 1998 pana in 2007, unde a fost corespondent din zonele de razboi. A urmarit razboaiele din Yugoslavia, Irak, Kosovo, revolutia din Belgrad, rapirea ziaristilor romani in Bagdad, tsunamiul din Indonezia. Dupa ce a iesit din presa, Mile Carpenisan s-a ocupat de familie si a infiintat, in Serbia, o agentie de turism care promova Muntenegru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.