Fostul general Mihai Chitac va fi eliberat luni, pentru 60 de zile, dupa ce sambata judecatorii Curtii de Apel Militare au amanat, din nou, pentru 24 februarie, judecarea recursului procurorilor impotriva deciziei de eliberare a fostului general, pe motiv ca avocatul nu a studiat dosarul.

In consecinta, pentru ca decizia Tribunalului Militar Teritorial este executorie, chiar si pana la judecarea recursului, in 15 februarie, data stabilita de aceasta instanta, Chitac va fi eliberat pentru doua luni, pentru o interventie chirurgicala cardiovasculara, relateaza NewsIn.

Daca intre timp se va judeca recursul procurorilor si Curtea Militara de Apel va decide ca fostul general nu ar fi trebuit sa fie eliberat, Chitac se va intoarce in penitenciar inainte de expirarea termenului de doua luni.

Judecatorii de la instanta militara amanasera cu o zi procesul, din cauza ca vineri Chitac a fost citat si intr-un dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde s-a si prezentat impreuna cu Victor Stanculescu.

Decizia Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, ca Mihai Chitac sa fie eliberat pentru doua luni din motive medicale, a fost atacata cu recurs atat de procurori, cat si de fostul general, care vrea ca perioada de intrerupere a pedepsei sa fie mai mare.

Avocatul lui Chitac, Alice Draghici, a declarat, pentru NewsIn, ca recursul vizeaza prelungirea perioadei de intrerupere.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a admis, pe 12 ianuarie, cererea lui Mihai Chitac de intrerupere a executarii pedepsei, dupa ce la instanta a fost depus raportul de expertiza al INML, judecatorul hotarand eliberarea pentru doua luni a fostului general, insa decizia nu este definitiva. Chitac va fi eliberat in ziua in care este programata interventia chirurgicala la care se face referire in raportul INML, respectiv 15 februarie, daca instanta superioara da aceeasi decizie de intrerupere a pedepsei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.