Timp de 742 de ani, intr-un superb oras mangaiat de ape, cateva zile pe an oamenii poarta masti. In pietele istorice, localnicii dar si strainii danseaza, joaca in spectacole de teatru, canta si mai ales incanta privirile turistilor.

La Carnavalul de la Venetia oricine poate purta masca oricarui personaj politic sau de poveste, actual sau istoric, trist sau euforic. Oricine visezi sa fii, mascareri iti mesteresc masca din panglici, blana, margele, voal, iar costumierii iti intregesc personajul. Esti gata de defilare!

Intre 6 si 16 februarie 2010, Carnavalul de la Venetia se dezvaluie si iti provoaca toate simturile. Fotograful Simion Buia il simte si-l prinde de 6 ani in obiectivul sau. Cateva dintre provocatoarele, coloratele si misterioasele masti de la Carnaval pot fi admirate intre 6 si 20 februarie in ceainaria Carturesti, str. Arthur Verona 13-15. Expozitia de fine art photography Maschere di Venezia se intampla a doua oara in Romania, creand o traditie si un spectacol aparte in aceeasi perioada cu manifestatia de la Venetia.

Fotografiile selectate capteaza cateva dintre mastile care au defilat anul trecut in Piazza San Marco. Atmosfera de poveste este imposibil de replicat dar fotograful Simion Buia incearca sa redea in tablourile sale spiritul si culoarea Carnavalului.

Cu sprijinul Bancii Transilvania, 20 de fotografii vor prinde viata pe HP Artist Matte Canvas, la dimensiuni generoase: 70x100 cm, respectiv 140x200 cm. Fotografia este garantata 100 de ani in conditii de muzeu. Seria este limitata la 25 exemplare din fiecare fotografie, iar calitatea exponatului este validata de certificatul de autenticitate.

Expozitia este cu vanzare, iar vernisajul are loc pe 8 februarie, ora 19.

Recent distins cu premiul “Fotograful iti arata lumea” de catre Asociatia Jurnalistilor de Turism din Romania, fotograful Simion Buia este indragostit de calatorie si de oameni. Este specializat in fotografie de portret si travel. Portretizeaza actori, copii, personalitati literare si ale lumii de fashion. Karl Lagerfeld, Marlin Manson, Dita von Teese, dar si laureatii premiului Nobel pentru literatura Gunter Grass si Kertesz Imre au fost fotografiati de Simion Buia. Proiectul sau de suflet - care l-a motivat sa revina in Romania dupa 14 ani de profesat in tara lui Goethe - este Actorii si fotograful, insumand o serie de 111 portrete “fara fard” ale unor actori romani celebri, realizate in studioul foto din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.