Peste 20.000 de fluturasi vor fi impartiti in acest an in principalele intersectii din sectorul 2, pentru a convinge cetatenii sa nu le mai ofere bani copiilor cersetori

Totodata, cetatenii sunt rugati sa semnaleze imediat astfel de cazuri, la Telefonul Copilului - 9852, anunta primaria de sector.

Prin campania desfasurata sub sloganul "Ajuta-ne sa-i ajutam”, Primaria Sectorului 2 vrea sa demonstreze faptul ca banii oferiti micilor cersetori ajung la persoanele care ii exploateaza. "In loc sa intretina acest fenomen, locuitorii din sectorul 2 sunt invitati sa semnaleze asemenea cazuri la adresele si numerele de telefon puse la dispozitie in fluturasii pe care-i primesc", se arata intr-un comunicat de presa al edililor de sector, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, Primaria Sectorului 2 doreste sa-i ajute pe copiii obligati sa cerseasca prin ajutoare materiale sau financiare, inclusiv prin cazarea in adaposturile de noapte puse la dispozitie de administratia locala.

Anul trecut, 232 de copii luati de la cersit au beneficiat de gazduire in adapostul pentru copiii strazii din sectorul 2, precizeaza reprezentantii primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.