Oamenii de la catedra nu vor mai primi, in 2010, cei 100 de euro pentru achizitionarea de materiale didactice, comisiile de invatamant reunite ale parlamentului decizand in schimb, marti, continuarea alocarii de fonduri pentru decontarea transportului si pentru programul "Bani de liceu".

Ajutorul de 100 de euro pentru cumpararea de carti si programe educationale se acorda profesorilor, indiferent de varsta, din septembrie 2007, noteaza NewsIn. La inceputul lui 2009, guvernul a cautat insa diferite metode prin care suma respectiva sa nu se mai acorde, fiind vorba de un buget total de 26 de milioane de euro. Una dintre metodele gasite atunci era ca beneficiarii programului sa fie restransi la cadrele didactice mai tinere de 35 de ani, adica jumatate din totalul cadrelor didactice din Romania.

In final, solutia gasita de minister a fost reducerea sumei, pentru a satisface peste 260.000 de persoane.

Bursa "Bani de liceu", constand in 180 de lei pe luna, se acorda elevilor care au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului de solicitare, de maximum 150 de lei.

Anul trecut, in octombrie, Ministerul Educatiei estima la aproape 125.000 numarul beneficiarilor acestui program.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.