Militarii Batalionului 300 Infanterie "Sfantul Andrei", care au fost dislocati in Kandahar - Afganistan, au participat, in cele sase luni in teatrul de operatii, la peste 700 de misiuni, in cadrul carora au parcurs aproximativ 220.000 de kilometri. Galatenii au verificat peste 8.200 de camioane cu alimente si apa si peste 2.000 de cisterne cu combustibili, acest tip de misiune solicitand atentie deosebita din cauza riscului ca incarcaturi explozive sa fi fost introduse in autovehicule.

Printre misiunile permanente ale batalionului s-au numarat securizarea bazei si aeroportului Kandahar, precum si paza Centrului de Reconstructie Teritoriala din oras. In ultima parte a misiunii, militarii romani au participat, impreuna cu militarii americani si cei ai Armatei Nationale afgane, la importante operatiuni desfasurate impotriva fortelor anticoalitie: Iron Demper, Diablo Spear, Diablo Reach si Diablo Reach Back.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.