Traficul rutier este blocat pe mai multe drumuri judetene si nationale, unde coloanele de masini se intind pe zeci de kilometri. Soferii risca sa ramana fara combustibil si alimente

Sute de masini sunt blocate de marti seara, dupa ora 18.00, pe Drumul National 25 Galati-Tecuci, in segmentul cuprins intre localitatile Independenta si Tudor Vladimirescu, pe ambele sensuri de mers, iar utilajele nu pot interveni din cauza dopului rutier.

"Solutia este sa intram cu sufa si sa tragem masinile din ambele capete ca sa deblocam drumul, dupa care sa intram si sa deszapezim", potrivit Administratiatiei Drumurilor Nationale. Probleme sunt si in estul judetului: Drumul National 24D Tulucesti - Cuca - Balabanesti a fost inchis din cursul noptii, fiind acoperit cu zapada. Mai multe masini si trei utilaje de deszapezire sunt blocate in acea zona, relateaza NewsIn.

Comandamentul de iarna de la Galati a inchis marti seara toate iesirile din municipiile Galati si Tecuci, din orasele Beresti si Targu Bujor si din cele 60 de comune ale judetului, pentru a evita formarea de blocaje pe drumurile nationale, judete si comunale si pentru a permite efectuarea lucrarilor de deszapezire.

  • Toate drumurile din judetul Galati raman inchise pana la ora 18.00

Comandamentul de iarna a prelungit astazi, cu inca sase ore, restrictia de circulatie pe toate drumurile din judetul Galati - nationale, judetene si comunale -, restrictie aplicata de marti, de la ora 22.00.

Circulatia rutiera este blocata, din cauza zapezii si pe cinci drumuri din Mehedinti, dintre care unul judetean si patru comunale, iar in Arges, un drum judetean este blocat pe o portiune de 150 de metri. In judetul Mehedinti, circulatia rutiera este blocata pe DJ 670 Godeanu - Balta, DC 96 Poroina - Poroinita, DC 2A Ciresu - Negrusa, DC 3 Ciresu - Malarisca, DC Ciresu - Jupinesti. Probleme sunt si in Clisura Dunarii, din cauza caderilor de piatra de pe versantul muntos pe carosabil, motiv pentru care conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu mare prudenta.

In judetul Arges, un drum judetean este blocat pe o portiune de 150 de metri, din cauza viscolului. Circulatia pe drumul judetean 659, Costesti - Parvu Rosu, a fost restrictionata miercuri, dupa ce viscolul a troienit o portiune de 150 de metri. Operatiunea de deszapezire este ingreunata de faptul ca in zona ninge viscolit. Politistii rutieri recomanda soferilor urmatoarele rute ocolitoare: Costesti - Albota - Bradu sau Costesti - Suseni - Bradu.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane a mai informat astazi blocarea urmatoarelor drumuri: drumurile nationale 2, 1B si 22, in judetul Buzau, Autostrada A2 Bucuresti-Drajna, DN23 Focsani-Braila, in zona Dumbravita, DN22D, in judetul Tulcea, intre localitatile Macin-Carcaliu si DN13E, in judetul Covasna, in zona Reci, unde zeci de oameni si-au petrecut noaptea la Caminul Cultural. Pe acelasi drum, la Borosneu, un agent de politie a cazat la domiciliul sau sase persoane - trei femei, doi barbati si un copil de 6 ani, din Brasov, care au ramas inzapeziti in trafic. Alte trei persoane au fost cazate la postul de politie, fiind aduse de politisti cu un tractor.

  • Drumuri blocate in Judetul Vaslui

Mai multe drumuri nationale si judetene sunt blocate in judetul Vaslui, in urma ninsorii abundente si a viscolului, in timp ce mai ulte localitati din zona Barladului au ramas fara alimentare cu energie electrica. "Drumurile nationale secundare Murgeni-Falciu si Murgeni-Blagesti sunt inchise. Utilajele nu pot interveni din cauza ninsorii si a viscolului. In judetul Vaslui ninge de mai bine de 24 de ore. Exista si drumuri judetene blocate: Drumul Judetean 243, in zona localitatii Pogana, DJ 243D Coroiesti - Ciocani, DJ 245 Bogdana - Livopat. Alte zece drumuri judetene sunt blocate in acest moment, printre care si DJ 244A Bucani - Rosiesti, DJ 284 Arsura - Dranceni, DJ 24D Grivita - Galati, DJ 247 Codaiesti -Danesti. Se actioneaza pe toate sectoarele de drum cu utilaje", a declarat subprefectul Ioan Zaharia.

DN 22 Braila - Ramnicu-Sarat ramane inchis, vizibilitate redusa pe DN 2B si E 584. DN 22 Braila - Ramnicu Sarat, inchis din cursul noptii de marti spre miercuri, este in continuare impracticabil, din cauza zapezii abundente, in timp ce pe DN 2B si pe E 584 se circula, dar vizibilitatea este de pana in cinci metri.

Probleme sunt si pe DN 2B Buzau - Braila - Galati, dar si pe E 584, unde se circula, insa vizibilitatea este redusa, de trei pana la cinci metri. In municipiul Braila, actioneaza sase patrule auto si peste 60 de politisti pentru supravegherea traficului si pentru sprijinirea si indrumarea soferilor.

De asemenea, continua sa actioneze cele sase microfiltre instituite inca de la miezul noptii pe E 584, DN 2B, DN 22B si DN 23. Echipajele Politiei brailene deviaza traseul masinilor care se indreapta catre Galati, judet inchis de autoritatile locale de marti seara, de la ora 22.00, din cauza ninsorii abundente si a drumurilor impracticabile.

  • Autostrada Soarelui a fost inchisa

Circulatia pe Autostrada Soarelui (A2) a fost inchisa, marti seara, incepand cu ora 19.00, intre Bucuresti si Drajna, din cauza poleiului, a anuntat Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Potrivit Politiei, circulatia va fi redeschisa dupa ce utilajele de deszapezire vor curata carosabilul. Centrul Infotrafic recomanda ruta ocolitoare DN3 Bucuresti-Lehliu Gara si in continuare DN3A Lehliu Gara Drajna

  • Aeroportul Suceava a fost inchis din cauza stratului de gheata si zapada de pe pista

Aeroportul „Stefan cel Mare” Suceava a fost inchis, astazi, pe perioada nedeterminata, din cauza ca pista a fost acoperita de gheata si de un strat de 20 de centimetri de zapada, cursele fiind redirectionate spre aeroportul din Iasi, transmite corespondentul NewsIn.

Comandantul Aeroportului Suceava, Dumitru Sahlean, a anuntat ca a dispus inchiderea aeroportului deoarece gheata si stratul de zapada care au acoperit pista nu permit aterizarea sau decolarea in siguranta a aeronavelor.

Acesta a precizat ca aeroportul va fi redeschis dupa ce se va opri ninsoarea, iar pista va fi deszapezita si gheata va fi tratata cu uree.
Mai multe drumuri din judetele Mehedinti si Arges sunt de asemenea blocate din cauza zapezii si a viscolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.