Laureata premiului Nobel pentru literatura, scriitoarea germana Herta Muller, a declarat la Leipzig ca a luat in considerare sinuciderea, insa nu a facut acest lucru pentru a nu da satisfactie serviciilor secrete din Romania.
Herta Müller a declarat in timpul unui curs de politica din Leipzig ca a luat in considerare sinuciderea, insa a subliniat ca nu a vrut nicodata sa fie moarta, dar ca au existat momente in care nu suporta viata. "Dar de undeva din interior sinuciderea imi era interzisa, pentru ca era cel mai mare oportunism, care se putea transforma intr-o satisfactie pentru serviciile secrete", spune Müller, potrivit La Tercera.

In cadrul evenimentului, scriitoarea nascuta in Banat, o regiune din sud-estul Europei impartita de Romania, Serbia si Ungaria, a vorbit despre scrisul sub tensiunea de a fi spionat si despre demoralizarea in fata prezentei serviciilor secrete din Romania socialista, relateaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.