Fundatia Dinu Patriciu a anuntat o noua runda de inscrieri pentru bursele "Inventeaza-ti Viitorul!", pentru anul scolar 2010-2011. Vor fi acordate 5.500 de burse pentru elevi si studenti, in valoare totala de 10.350.000 RON.
Ca si in ceilalti ani, Fundatia va acorda 5.000 de burse pentru liceeni (fiecare in valoare de 200 lei/luna) si alte 500 pentru studenti (de 300 lei/luna), potrivit Responsabilitate Sociala.

Criteriile de atribuire a burselor se bazeaza atat pe merit (media ultimilor doi ani sa fie mai mare de 9), cat si pe situatia financiara (venitul pe membru de familie, in ultimele trei luni, sa fie mai mic de 400 lei pe luna).

Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa completeze un formular online si sa trimita un dosar. Data limita este 25 martie 2010.

Fundatia afirma ca aplicatiile ar fi evaluate de un Comitet de Incredere, format din: Ionel Haiduc (Presedinte al Academiei Romane), Andrei Plesu, Petre Roman, Emil Hurezeanu si Dan Pascariu.

Rezultatele competitiei vor fi anuntate pe site-ul Fundatiei si prin intermediul mass-media, pe 18 iulie 2010 (pentru bursele liceenilor) si pe 1 octombrie 2010 (pentru bursele studentilor).

Omul de afaceri Dinu Patriciu investeste anual in acest acest program de burse un buget total de 10.350.000 RON.

Lansat in noiembrie 2007, programul "Inventeaza-ti viitorul!" sprijina liceenii sau studentii, cu rezultate bune, dar cu situatii materiale precare, astfel incat sa-si poata continua studiile. Dupa absolvire, bursierii pot fi sprijiniti mai departe de Fundatie, prin programul "Orizonturi Deschise", astfel incat sa urmeze studii de master sau doctorat in afara tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.