Peste o mie de politisti afiliati la Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual vor participa la mitingul organizat pe 7 octombrie de Alianta Bugetarilor la Guvernul, nemultumiti de legea salarizarizarii unice, declara, pentru NewsIn, presedintele sindicatului, Marin Gruia.
Presedintele SNPPC, Marin Gruia, a declarat, pentru NewsIn, ca a transmis tuturor membrilor sindicatului sa fie solidari cu sindicalistii care vor declansa luni greva generala si sa poarte in semn de protest o banderola alba pe bratul stang. Gruia a precizat ca aceasta este singura forma de protest, intrucat, conform legii, politistii nu pot face greva.

Potrivit lui Gruia, nemultumirile sindicalistilor sunt legate in principal de actuala forma a legii salarizarii unice. "Actuala forma a legii salarizarii unice nu multumeste pe nimeni si trebuie neaparat rediscutata", spune Marin Gruia. Alte puncte ridicate de sindicalisti sunt: majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor, dezvoltarea economiei nationale, noi locuri de munca stabile si salariul minim pe economie garantat, de 740 de lei in anul 2010 si 1300 de lei in anul 2014.

Totodata, la actiunile de protest se vor alatura si sindicalistii din Pro Lex, conform unui comunicat al sindicatului remis agentiei NewsIn. "Toti membrii Sindicatului Pro Lex sunt chemati sa participe la aceste forme de protest, pentru apararea si mentinerea drepturilor prevazute de lege", se arata in comunicatul Pro Lex.

Alianta Bugetarilor a stabilit un amplu calendar de proteste ca urmare a micsorarilor salariale estimate prin intrarea in vigoare a Legii unice, printre actiunile anuntate numarandu-se pichetarea sediilor PD-L si PSD, pe 30 septembrie, greva generala pe 5 octombrie si miting pe 7 octombrie.

Prima actiune de protest organizata de Alianta Bugetarilor a fost pichetarea Palatului Parlamentului, chiar in ziua asumarii raspunderii de catre guvern pe Legea salarizarii unitare, Legea educatiei nationale si Legea privind reorganizarea institutiilor publice


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.