Presedintele Traian Basescu a trimis ieri parlamentului, spre reexaminare, proiectul legii privind circulatia pe drumurile publice. Seful statului solicita ca anumite prevederi din Codul Rutier, legate de regimul coloanelor oficiale, faptele penale ale soferilor si amplasarea unor constructii pe domeniul public, sa fie modificate. Referindu-se la regimul coloanelor oficiale, purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat ca "numai vehiculele stipulate expres de lege" ar trebui sa beneficieze de dreptul de a circula in acest regim.

"In prezent exista anumite persoane influente care obtin de la politie autorizatie pentru organizarea de coloane oficiale, care blocheaza traficul rutier", a spus Saftoiu. Presedintele Traian Basescu doreste ca posesorul unei masini sa nu fie tras la raspundere pentru fapta penala savarsita de o alta persoana aflata la volanul respectivului vehicul in momentul producerii evenimentului.

Seful statului solicita ca punctele de difuzare a presei sa nu intre sub incidenta articolului care interzice amplasarea constructiilor pe trotuare si acostament. Nu in ultimul rand, Basescu cere ca noul Cod Rutier sa intre in vigoare la sase luni de la promulgare, pentru a exista timpul necesar realizarii Regulamentului de aplicare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.