Social 6 August 2009 10:15
Pimaria Municipiului Bucuresti a inceput lucrarile de demolare a unui imobil in vederea continuarii lucrarilor la Pasajul Basarab. Actiunea a starnit nemultumirea locatarilor ilegali ai imobilului.
Cele 15 familii care locuiau in acel imobil fara nicio forma legala sunt nemultumiti pentru ca Primaria i-a mutat in containare tip dormitor. Acestia si-au facut aparitia dis de dimineata pe santier pentru a opri lucrarile de demolare.

Primaria Bucuresti anunta ca in imobilul respectiv au existat si trei familii care aveau calitatea legala de chiriasi, iar aceastia au fost mutate in apartamente apartinand Primariei Municipiului Bucuresti, prin Administratia Fondului imobiliar (AFI), unde vor locui tot in calitate de chiriasi.

Celelalte persoane care ocupau abuziv imobilul din strada Orhideelor, 26 BIS au fost evacuate. Primaria Municipiului Bucuresti a pus la dispozitia lor 20 de containere tip dormitor, utilate cu paturi si tot ceea ce este necesar. Primaria anunta ca locul in care sunt amplasate containerele este amenajat cu toalete ecologice si apa curenta.

Imobilul din strada Orhideelor, nr 26 BIS si terenul au fost expropriate si se afla in proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti, acesta urmand sa desfiintate in vederea construirii Pasajului Basarab. Pasajul are scopul de a fluidiza traficul in zona Garii de Nord. Constructia va avea lungimea de aproximativ doi kilometri si va face legatura, suprateran, intre Soseaua Grozavesti si intersectia Bd. Titulescu - str. Al. Ioan Cuza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.