Ioana Maria Vlas a fost audiata ieri, din nou, in procesul "FNA" care se judeca la Tribunalul Bucuresti. Maria Vlas s-a plans judecatorilor ca a suferit un stres psihic puternic ca subordonat al lui Sorin Ovidiu Vantu. Intrebata de ce nu s-a retras de la FNA, Vlas a spus ca ramanerea sa a fost justificata de siguranta pe care i-a creat-o afaceristul. "Vantu era cel mai puternic om din Romania, de fapt, este si in continuare, si, lucrand la el, mi-am imaginat ca nu mi se poate intampla ceva vreodata", a descris Maria Vlas relatia sa cu SOV.

"Sorin Ovidiu Vantu m-a cumparat, dar nu cu banii lui, ci ai CEC", s-a lamentat cea supranumita "mama FNI", care s-a declarat compromisa in urma acestei tranzactii. Ea a vorbit despre fraudarea FNA si a spus ca a plecat de la societatea "Gelsor" pentru ca trebuia sa plateasca pentru banii altora, dar s-a intors din razbunare. "Nu puteam sa-l iert pe Vantu", a spus Vlas pe un ton taios. "Si nu am sa-l iert niciodata", a conchis "mama FNI".

In alta ordine de idei, Vlas nu a parut sa fi ramas cu o parere proasta despre afacerist, descriindu-l ca pe un om inteligent, foarte priceput si cu personalitate. Ea a mai spus ca Sorin Ovidiu Vantu i-a cedat 47% din actiunile SOV Invest, din care 20% trebuia sa le vanda Bancii Agricole cu 7 miliarde de lei, iar alte 20 de procente sa le instraineze CEC pentru suma de 8 miliarde de lei. Diferenta de 7% i-ar fi ramas ei.

Vlas a spus ca pentru tranzactia facuta cu Banca Agricola a deschis un cont, banii au plecat fara semnatura ei, dar au ajuns in final in contul lui Vantu. Banii de la CEC ar fi venit intr-adevar pe numele ei, fapt ce o face sa considere ca a fost cumparata de Vantu pe banii CEC. Despre fostul presedinte al Gelsor, Nicolae Popa, dat acum in urmarire internationala, Vlas a vorbit ca despre "mesagerul stapanului Sorin Ovidiu Vantu".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.