Social 5 August 2009 12:37
Studentii inscrisi la ID se vor prezenta la facultate si in perioada anului, la anumite cursuri, si vor studia un an in plus fata de programa la zi, au stabilit reprezentantii Ministerului Educatiei
„Invatamantul la distanta se va numi 'invatamant la distanta cu frecventa redusa', pentru ca, pe langa examene, studentii vor fi obligati sa vina la facultate si in timpul anului. Noi ne gandim ca ei ar putea avea niste intalniri cu profesorii, pentru a fi coordonati spre ceea ce trebuie sa invete. Pana acum, unii studenti nici nu stiau unde este facultatea la care erau inscrisi”, a explicat astazi liderul Federatiei Alma Mater, Anton Hadar, prezent la discutiile despre viitorul Cod al Educatiei.

Pe langa invatamantul la distanta cu frecventa redusa, vor exista si programele obisnuite de frecventa redusa, insa diferenta dintre ele nu a fost inca stabilita.

A fost insa stabilit ca invatamantul la distanta sa presupuna un an in plus fata de cel la zi. Mai mult, studentii la distanta nu vor mai putea face doi ani intr-unul singur, iar forma de invatamant va fi scrisa pe diploma, dupa cum s-a mai stabilit la discutiile reprezentantilor ministerului cu cei ai sindicatelor.

„In ceea ce priveste avizele Agentiei Romane de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior pentru regimul la distanta, vor putea primi autorizare provizorie numai programele de studii care au functionat bine la zi si au acreditare. Nu se va putea merge in paralel, cu autorizatii provizorii si la zi, si la distanta”, a adaugat Anton Hadar.

Reprezentantii au propus astazi si ca olimpicii internationali sa poata urma gratuit doua facultati, nu doar una, ca pana acum. Discutiile despre invatamantul universitar continua pe tema programelor de masterat si a studiilor doctorale. La dezbateri sunt prezenti, pe langa reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai sindicatelor cadrelor didactice, mai multi rectori si prorectori de la universitati de stat, dar si particulare.

Codul Educatiei va fi dezbatut zilnic, pana cel mai tarziu 14 august, urmand ca pe 1 septembrie sa fie inaintat spre aprobare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.