Omul de afaceri Corneliu Iacubov a fost citat, ieri, la Parchetul General, fiind prima data cand s-a intalnit cu procurorii de cand judecatorii au decis cercetarea sa in stare de libertate. Iacubov a venit relaxat la Parchet, declarand ca nu se teme de o noua retinere, ci doar de eventuale abuzuri care s-ar putea face in cazul sau. Afaceristul a zabovit la intalnirea cu procurorii numai 30 de minute, timp in care i s-a prezentat un raport de expertiza financiar-contabila privind dosarele in care este cercetat penal. Urmeaza ca afaceristul sa studieze raportul si, daca va fi cazul, va face obiectii. Intrebat cum se simte in libertate, Iacubov a evitat initial sa raspunda, insa a revenit spunand ca "la fel cum va simtiti si voi".

Deocamdata nu se mai implica in afaceri, singura sa preocupare majora fiind sa isi pregateasca o aparare puternica. Iacubov a declarat ca este nevinovat. Iacubov si Toader Gaurean sunt acuzati ca ar fi prejudiciat RAFO Onesti cu aproximativ 700 miliarde de lei, dupa ce au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la o societate din Slatina. Cei doi au fost cercetati in stare de arest aproape 90 de zile. In timp ce Iacubov rasfoia la Parchet raportul de expertiza, fostul director al RAFO Toader Gaurean savura o cafea la un bar din apropiere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.