Social 3 Iulie 2009 18:52
Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) a avertizat ieri autoritatile si le-a cerut sa fie pregatite, in perioada iulie-septembrie, pentru a preintampina inundatii locale, in zonele de deal si de munte, cauzate de precipitatiile prognozate sa aiba loc in aceasta perioada.
"Din cauza precipitatiilor sub forma de aversa specifice lunilor iulie si august, precipitatii care pot avea si caracter torential si a celor cu tendinta de excedent din luna septembrie, exista posibilitatea producerii unor scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte", se arata intr-un comunicat citat de NewsIn.

De asemenea, ANAR solicita autoritatilor locale sa verifice in prealabil cursurile de apa, in special in zona podurilor si a podetelor, indepartand acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetatia si plutitorii, care ar putea obtura sectiunile de scurgere a raurilor.

Potrivit prognozei transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in iulie 2009, regimul hidrologic se va situa in general sub valorile medii multianuale lunare (50-80% din normalele lunare).

Ele vor fi mai mari (80-100%) pe raurile Viseu, Iza, Tur si mai mici (30-50%) pe raurile din bazinele Crasna, Barcau, Crisuri, Buzau, Rm. Sarat, Putna si Trotusul inferior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.