Social 24 Iunie 2009 00:06
PSD, PNL si UDMR au mai pus o caramida la imunitatea lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian 1. Telenovela ridicarii imunitatii lui Nastase va continua insa la toamna.
Deputatii au votat cu 116 voturi pentru (PSD, PNL, UDMR), 100 contra (PDL, minoritati) si 10 abtineri (UDMR, PNL, minoritati) inadmisibilitatea cererii procurorului general de reluare a procedurilor in dosarul „Zambaccian 1”. Pe 13 august 2008, plenul Camerei a respins cererea de incepere a urmaririi penale a lui Nastase in acest dosar, dar procurorul general a cerut reluarea procedurilor, motivand ca intre timp s-a schimbat Regulamentul Camerei. In acest dosar, fostul premier este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta si participatie improprie la fals material in inscrisuri sub semnatura privata in perioada 2001-2004. Tinand cont de acest vot din plen, se poate spune ca, in ceea ce priveste acuzatiile din acest dosar, cazul este inchis, iar Adrian Nastase nu va mai putea fi cercetat penal in dosarul „Zambaccian 1”.

PDL a sustinut ca cererea de ridicare a imunitatii lui Adrian Nastase adresata Parlamentului de catre procurorul general face referire de fapt la un alt dosar decat cel pentru care se votase anterior inadmisibilitatea reluarii procedurilor. Drept consecinta, PDL a cerut sa se voteze si o hotarare prin care sa se ridice imunitatea lui Nastase. Au urmat trei ore de certuri in special intre PDL-isti si PSD-isti, ultimii sustinuti de PNL si de UDMR . Pana la urma, UDMR a venit cu o propunere de compromis: sa se trimita o adresa procurorului general in care acesta sa vina cu clarificari. Cererea de incepere a urmaririi penale in cazul Nastase vizeaza dosarul ,,Zambaccian 1'' sau alt dosar, asa cum sustine PDL. Propunerea a fost votata cu 185 de voturi pentru si 20 contra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.