Social 12 Iunie 2009 18:18
Sambata 13 iunie si duminica 14 iunie, Grupul de Initiativa pentru Animale (GIA - Group Initiative for Animals) organizeaza in Bucuresti Maratonul Sterilizarilor, primul eveniment de acest gen.

Asociatia GIA continua campania initiata in luna aprilie “Animalele nu stiu sa calculeze, dar cu siguranta stiu sa se inmulteasca”, cand au fost sterilizate 40 de animale, caini si pisici cu stapan (ai caror proprietari au dorit operatia neavand posibilitati financiare) si totodata fara stapan.

“Maratonul sterilizarilor” se va desfasura in Bucuresti, in zilele 13 si 14 iunie 2009, la cabinetul veterinar Almavet (zona Iancului – Piata Muncii) si in cadrul acestui eveniment asociatia GIA ofera gratuit 100 de sterilizari pentru cainii si pisicile cu sau fara stapan.

Prin urmare, in cadrul Maratonului Sterilizarilor sunt asteptati toti cei care doresc sa aduca pisicile si cateii de la bloc, de la serviciu sau de la scoala, precum si cei care doresc sa isi sterilizeze animalele, dar nu isi pot permite costurile.

"De ce este atat de importanta aceasta mobilizare? Cifrele vorbesc de la sine si releva o realitate care trebuie sa ne preocupe pe toti: 100 de femele sterilizate nu vor mai da nastere in 2009 catorva sute de pui. Sa nu uitam ca si acesti pui se vor inmulti la randul lor, sporind in cel mai scurt timp cu mii si mii de noi exemplare numarul de animale de pe strada", au declarat organizatorii.

Acest program contribuie la stoparea inmultirii necontrolate a animalelor. O femela poate da nastere pana la opt-zece pui anual, pana la sfarsitul vietii. Daca este destul de norocoasa incat sa traiasca pe strada 5 ani, poate aduce pe lume inca 40-50 de caini ai strazii.

"Multi gandesc ca toate animalele fara stapan sunt nascute pe strada si ca este ceva in neregula cu ele. Insa de multe ori aceste animale fara stapan provin din casele oamenilor, fiind puii animalelor de companie care s-au imperecheat accidental sau cu stiinta stapanilor. Acesti pui nedoriti ajung invariabil in strada, abandonati in cutii, pungi, saci, prosoape pe la scarile de bloc, la gurile de metrou, in fata cabinetelor veterinare, in parcuri circulate; parte din acestia supravietuiesc, cresc si se inmultesc. O alta practica (des intalnita la posesorii de motani) este eliberarea masculilor pe timpul noptii pentru plimbari nocturne. Din pacate stapanii nu se gandesc ca masculii, caini sau motani, sunt si tatii iresponsabili a multor pui nascuti pe strada", au mai declarat reprezentatii GIA.

Mai multe detalii despre acest program gasiti pe www.orasulanimalelor.ro.

Asociatia GIA a luat fiinta in mai 2007, membrii fondatori avand in spate ani de experienta in salvarea animalelor fara stapan. Prin activitatile sale, grupul GIA urmareste imbunatatirea calitatii vietii oamenilor si animalelor din Romania, promovand relatia om - mediul inconjurator – animale, bazata pe respectul pentru viata in toate formele ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.