Social 1 Iunie 2009 13:18
Prima traducere integrala a "Summa Theologica", de Toma d'Aquino, "Pe scurt, va rog!", de Vclav Havel, "Seducatoarea din Florenta", de Salman Rushdie si "Cartea nelinistirii", de Fernando Pessoa vor fi noutatile Bookfest 2009, care se va desfasura intre 17 si 21 iunie, in Complexul Romexpo.
Una dintre cartile-eveniment ale manifestarii BookFest 2009, aparute la editura Polirom, este volumul "Marturisirile unui disident convertit", semnat de Adam Michnik, o carte din colectia Plural M, care va fi promovata in Romania si Republica Moldova, cuprinzand o selectie de eseuri istorico-politice, arata NewsIn.

Mariana Sora va fi reprezentata la Targ de doua scrieri autobiografice, aparute in colectia "Jurnale si Memorii", a editurii Cartea Romaneasca: un "Jurnal de tinerete", care acopera intervalul 1938-1940 si un "Jurnal" din 1991- doua scrieri aflate la mai bine de jumatate de secol distanta.

La aceeasi editura, remarcabila este si aparitia unui nou volum in seria de autor "Alexandru Paleologu", numit "Interlocutiuni", o antologie de interviuri si texte publicate in presa cotidiana si literara a anilor '90, devenita carte-palimpsest, o istorie personala, dezinhibata si controversata.

Curtea Veche Publishing va fi prezenta la editia din acest an a traditionalului targ de carte bucurestean cu volumul "Kremlinul de zahar", de Vladimir Sorokin, ce va fi si invitat la lansarea cartii sale.

Humanitas Fiction va participa la targ cu numeroase traduceri noi, printre care "Ultima gara", roman semnat de Jay Parini, precum si "Eu si Kaminski", de Daniel Kehlmann.

Alte edituri importante, care vor fi prezente la eveniment sunt Nemira, care va oferi publicului un nou roman de Stephen King, "Pistolarul", primul volum din seria "Dark Tower", un best seller promovat de prestigioasa New York Times, precum si "Istoria cuceririi amoroase", scrisa de Jean-Claude Bologne.

Printre titlurile Grupului editorial Rao care participa la cea de-a patra editie a Bookfest se numara: "Padurea", roman scris de Tana French, "Papusa adormita", de Jeffery Deaver, precum si doua traduceri din William Faulkner, "Neinfrantii" si "Sartoris".

Editura Leda, parte a Grupului editorial Corint, ofera cititorilor trei titluri noi: "Explozia intarziata a fructelor de mango", de Mohammed Hanif, castigator al Commonwealth Writers' Prize Best First Book Award, "Vanzatorul de iluzii", de Jose Eduardo Agualusa, castigator al Independent Foreign Fiction Prize 2007, precum si o antologie a celor mai buni romancieri tineri americani, numita "Antologia Granta". "Jocul lui De Niro", de Rawi Hage, distins cu International Impac Dublin Literary Award, este un roman tradus in 30 de limbi.

Editura Corint participa la eveniment, printre alte titluri, cu "Istoria canibalismului", un parcurs al practicilor canibalice, scris de Manuel Moros Pena, un scriitor de profesie medic.

Tritonic lanseaza la Bookfest, printre altele, o "Antologie de nuvele politice", semnate de Bogdan Teodorescu, Horea Garbea si Doina Rusti.
Bookfest este un eveniment initiat si organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), sprijinit financiar de Ministerul Culturii Cultelor si Patrimoniului National si aflat, in acest an, la cea de-a patra editie. Bookfest se va desfasura intre 17 si 21 iunie, in halele 13-17 ale Complexului Expozitional Romexpo. Manifestarea va include, alaturi de alte evenimente editoriale, si ceremonia decernarii premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania, care este programata pe 18 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.