Social 25 Mai 2009 10:03
Pelicula "Politist, adjectiv", regizata de Corneliu Porumboiu, a castigat Premiul Juriului pentru sectiunea Un Certain Regard. Pelicula regizorului roman a fost distinsa si cu premiul FIPRESCI.

La aceeasi sectiune, au fost acordate doua premii speciale, pentru filmele "No One knows about Persian Cats", al iranianului Bahman Ghobadi, si "Le pere des mes enfants", coproductia Franta-Germania regizata de Mia Hansen-Love, relateaza NewsIn.

Tot sambata, pelicula regizorului roman a fost distinsa cu premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique).

Porumboiu a mai castigat la Cannes, in 2006, doua premii, Camera d'Or si Label Europa Cinemas, pentru filmul "A fost sau n-a fost?".

Potrivit publicatiei americane LA Weekly, "Politist, adjectiv" a fost, de departe, cel mai bun film din afara competitiei principale de la Cannes, respectiv cea pentru Palme d'Or.

In cursa pentru premiul Un Certain Regard s-a aflat, anul acesta, si "Amintiri din Epoca de Aur", colajul de filme scurte regizate de Cristian Mungiu, Hanno Hanno Höfer, Oana Uricaru, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Filmul a fost deja cumparat de distribuitorii din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.