Social 15 Mai 2009 12:22
Regulile de nutritie sunt valabile si pentru calitatea pielii, iar anumite alimente ne pot face tenul de portelan doar consumandu-le sau, dimpotriva, evitandu-le.
Pielea este nu numai oglinda starii noastre sufletesti, dar si a sanatatii. Culoarea, textura si tonusul ei sunt rezultatul consumului constant de vitamine, minerale, acizi grasi esentiali etc. Oricat de mult ne-am ingriji, oricat de multe creme scumpe am folosi, daca nu suntem sanatosi se vede cu ochiul liber. Deci, si alimentatia ni se citeste pe fata.

Studiile arata ca zaharul imbatraneste. Acesta nu numai ca ingrasa, dar si distruge fibrele de colagen si elastina, responsabile pentru o piele ferma si proaspata. Asa cum explica si dr. Brand, celebru dermatolog american, in cartea sa “10 minutes, 10 years”, cand ne hranim cu alimente bogate in zahar (prajituri, ciocolata, sucuri, fructe dulci etc.), moleculele de zahar din sange se lipesc de fibrele de proteine sanatoase (colagen, elastina), modificandu-le forma si proprietatile. Acestea provoaca, la randul lor, inflamatii si stricaciuni in toate celulele si moleculele organismului.

De asemenea, s-a descoperit ca toate mancarurile care contin cat de putin zahar, preparate la foc mare (gratar, prajeli) si caldura intensa (cuptor), care au o crusta maro-aurie, sunt la fel de periculoase si provoaca aceleasi reactii.

In opinia dr. dermatolog Brand, cele mai periculoase alimente sunt: produsele lactate nedegresate in special branza, untul, carnea rosie, mancarurile procesate, in special cerealele, si tot ceea ce se coace in cuptor, plus snack-urile si dulciurile de orice fel. Specialistul ne sugereaza sa mancam cat mai multe legume si fructe proaspete, peste, lactate degresate, seminte si alune crude.


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.