Un baietel in varsta de patru ani, disparut de acasa de o saptamana, a fost descoperit de niste padurari, viu si nevatamat, intr-o vizuina, la 15 km de sat. Ionut Capraru, domiciliat in comuna Barsanesti, din judetul Bacau, disparuse de acasa in ziua de 8 iunie. Dupa cautari intense, parintii au anuntat Politia, care a deschis o ancheta. Copilul fusese vazut plecand in padure cu ciobanul stefan Hutanu, in varsta de 20 de ani. Acesta a fost primul banuit, iar la un moment dat, dupa gasirea unei hainute apartinand copilului, s-a crezut ca ciobanul l-a violat pe baietel si l-a ucis. Ba chiar unii sateni spuneau ca tanarul oier a recunoscut ca a violat si ucis copilul, dar nu stia in ce loc l-a ingropat. De atunci, din seara de 8 iunie, Ionut a fost cautat zilnic de circa 500 de localnici, 100 de jandarmi dotati cu caini de cautare, precum si de o echipa de pompieri care a dragat apa mai multor lacuri din zona.

Totul a fost insa in zadar. Pana miercuri seara, cand in curtea primarului din Barsanesti au intrat doi padurari cu un copilas invelit intr-o patura. Era Ionut, zgribulit, plin de noroi, cu cateva zgarieturi pe picioare, racit, dar in viata. A povestit primarului ca noaptea dormea intr-o vizuina, ziua se juca prin padure, manca fragi si bea apa dintr-o balta. A spus ca a fugit in padure fiindca a fost batut, dar nu a precizat de cine. Dupa ce a mancat, Ionut a fost dus la spitalul din Onesti, unde medicii au spus ca in scurt timp baietelul va fi pus pe picioare. in afara parintilor, cel mai mult s-a bucurat ciobanul Hutanu de gasirea copilului, deoarece era banuit ca l-a violat si omorat.

Un alt copil a murit in padure de foame

Vladut Tudor, un baietel de patru ani si jumatate, din Tulcea, nu a avut norocul lui Ionut. El a disparut in octombrie anul trecut de langa mama sa, afundandu-se in padurea de langa Manastirea Cocos. S-a crezut ca a fost rapit, dar dupa sase zile a fost gasit mort intr-o rapa. Ancheta Parchetului a stabilit ca baietelul a murit din cauza lipsei de hrana si apa. Cazul continua sa fie insa dezbatut din cauza unor aspecte inca neelucidate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.