In viitorul apropiat, cei care aunca gunoaie pe strada, pe spatiile verzi sau in lacuri, vor putea fi amendati chiar de catre trecatorii care ii vad facand astfel de gesturi, asta daca noua lege propusa de Sulfina Barbu va fi aprobata.

Presedintele Comisiei de administratie publica si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, a declarat ca va propune o lege a responsabilitatii civice pentru mediu care sa prevada cresterea amenzilor pentru aruncarea gunoaielor si posibilitatea implicarii cetatenilor in aplicarea acestor amenzi prin decizie a administratiei locale, transmite un comunicat de presa trimis redactiei 9am.

Voi propune o lege a responsabilitatii civice fata de mediu care sa prevada, pe de o parte, cresterea substantiala a amenzilor pentru abandonarea deseurilor in locuri nepermise si posibilitatea implicarii cetatenilor in amendarea abaterilor.”, a declarat Barbu.

Ce inseamna implicarea cetatenilor?

Oprice persoana care doreste sa se implice va putea fi abilitata, prin decizie a primarului, sa ajute politia comunitara in supraveghere si aplicarea amenzilor pentru cei care arunca gunoaie la intamplare. Pe langa faptul ca vor putea acorda amenzi celor care arunca gunoaie pe strada, persoanele implicate in acest demers vor castiga si un venit suplimentar, dupa spusele deputatul PD-L.

Voi propune crearea patrulelor urbane verzi, care sa ajute Politia comunitara, mai ales in orasele mari, si care sa se ocupe de sanctionarea celor care arunca gunoaie in locuri publice”, a precizat Sulfina Barbu.

Deputatul democrat-liberal va propune si cresterea amenzilor pentru aruncarea gunoaielor in spatiile publice. Astfel, dupa spusele Sulfinei Barbu, amenda ar urma sa creasca de la 60-80 de lei, cat este la ora actuala, la 180-240 de lei.

Acest lucru nu numai ca ar descuraja aruncarea gunoaielor la intamplare, dar ar ajuta si la atragerea de personal suplimentar pentru aplicarea legii.

Amenzile trebuie sa se constituie venit integral la Politia comunitara, astfel incat cresterea amenzilor sa sustina angajarea de personal suplimentar, iar institutia sa fie incurajata sa aplice amenzile. La fel, problema personalului insuficient in institutiile cu responsabilitati in aplicarea amenzilor se poate rezolva si prin implicarea pensionarilor, prin abilitare data de primar, astfel incat pensionarii pot ajuta la aplicarea legii de mediu”, a incheiat Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.