Social 2 Aprilie 2009 02:47
Ei cer ministrului Educatiei sa le rezolve 12 probleme, printre care cele legate de bursele nemajorate, de subventiile pentru camine sau de taxele mari din universitati.
Studentii s-au hotarat sa iasa in strada pentru ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu a pus in aplicare majorarea fondului de burse cu 15% de la 1 aprilie, asa cum le-a promis. In urma cu o saptamana, ei au avut o intrevedere la minister, insa studentii acuza ca Ecaterina Andronescu refuza sa mai semneze procesul-verbal al intalnirii, care ar duce si la solutionarea unor probleme. “Dupa patru ani suntem nevoiti sa iesim din nou in strada. Este inacceptabil din punctul nostru de vedere ca ministrul Educatiei sa ne amane 4 luni pana sa avem o prima intalnire de numai o ora si jumatate in care, dintr-o lista intreaga de probleme, sa apucam sa discutam o parte si sa nu luam nici o decizie.

Este inacceptabil faptul ca ministerul nu doreste sa puna in aplicare masurile asumate in octombrie 2008, cu toate ca a promis. Este vorba de indexarea burselor cu 15% de la 1 aprilie, desi Acordul prevedea luna ianuarie 2009, iar cuantumul actual contravine Legii invatamantului, care stipuleaza ca bursa trebuie sa acopere cheltuielile de masa si cazare”, spune Andrei Craciun, vicepresedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.