Social 2 Aprilie 2009 12:25
Pe relatia Gara de Nord-Pantelimon-Obor vor circula opt trenuri pe zi dus-intors, iar CFR Calatori estimeaza un flux de cateva mii de calatori.
"Trenurile pe relatia Gara de Nord-Pantelimon-Pantelimon Sud-Gara Obor circula in regim de personal si s-a facut o suplimentare a acestora la solicitarea calatorilor. Aceasta relatie este necesara pentru degajarea traficului rutier. Trenurile pe aceasta relatie circula de mult, dar a fost necesara suplimentarea pentru a capta piata calatorilor urbani si suburbani", a declarat directorul de comunicare CFR, Alexandru Dumitrescu.

Biletul calatoriei pentru aceasta ruta este de 3 lei, iar traseul Gara de Nord- Pantelimon-Pantelimon Sud-Gara Obor va fi strabatut in 40 de minute.

La incepututl lunii martie au fost puse in circulatie trenurile “Henri Coanda Expres”, care fac legatura intre statia Bucuresti Nord si Punctul de Oprire Aeroport, prin care se va asigura transferul pasagerilor si al persoanelor interesate la si de la Aeroportul International Henri Coanda.

"Avem o capacitate de transport de 100 de persoane pe sens si pe ora. Am parcurs in maxim 60 de minute traseul Gara de Nord-Otopeni, cu toate opririle, cu descarcarea bagajelor din gara si pana la terminalul Aeroportului International Henri Coanda", declara Alexandru Dumitrescu.

Transferul pasagerilor de la Punctul de Oprire Aeroport pana la terminalele Aeroportului International Henri Coanda se face cu autobuze speciale, care vor circula intr-un grafic orar corelat cu mersul trenurilor.

Pretul unui bilet este de 6 lei si include atat transportul cu trenul, cat si cu autobuzul. Acestea se pot procura de la toate casele de bilete din statiie CFR si agentii de voiaj, inclusiv de la casa de bilete deschisa in incinta Aeroportului International Henri Coanda, au anuntat reprezentantii CFR Calatori. De aici pot fi cumparate bilete si pentru alte destinatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.