Social 17 Martie 2009 15:52
Regizorul Sergiu Nicolaescu crede ca primul film romanesc in format blu-ray va fi "Mihai Viteazul" si spera sa realizeze acest obiectiv in cursul anului viitor.
Regizorul a declarat pentru Q Magazine ca transferul digital in high-definition al peliculei se va baza pe negativul filmului, pe care il detine, "deoarece acesta reprezinta maximum de calitate pe care ne putem baza".

Cineastul spune ca intentioneaza, cu acest prilej, sa reconditioneze profund atat imaginea, cat si sunetul filmului, pentru a deveni dolby surround, dupa ce acesta a mai suferit o schimbare, acum cativa ani, in Germania, pentru a fi transformat din mono in stereo. "Firma mea, Cine TV, va colabora in acest sens cu o companie straina specializata in transfer digital, fie din Germania, fie din Ungaria, urmeaza sa ma decid curand. In mod cert va fi primul film romanesc lansat pe blu-ray, pentru ca sunt putine filme romanesti care au garantia ca isi vor recupera costurile, destul de mari, pe care le presupune o asemenea operatiune. Cred ca lansarea va avea loc peste circa un an, intrucat reconditionarea inghite timp, iar eu am lansat, oricum, recent, multe dintre filmele mele in format DVD, cu ajutorul unui trust de presa, deci vreau sa las un anumit interval de timp intre lansarile in formate diferite, pentru a nu se simti frustrati cumparatorii de DVD-uri".


Despre autor:

Q Magazine

Sursa: Q Magazine


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.