Oboseala reprezinta o stare de epuizare fizica si/sau psihica ce rezulta in urma multor cauze: boala, suprasolicitare fizica si/sau intelectuala, stres, insomnie, alimentatie neadecvata, carenta unor vitamine si minerale etc.

Starea de oboaseala atrage dupa sine si scaderea imunitatii, a atentiei, a fortei de lucru, a randamentului, a libidoului, afectand la modul general calitatea vietii.

Alimentatia este deosebit de importanta in ceea ce priveste inlaturarea oboselii. Consumul alimentelor energizante, tonice cerebrale si care se obsorb lent la nivelul intestinelor, asigurand aportul de nutrienti pentru mai mult timp, reduce substantial starea de oboseala.

Pentru inlaturarea oboselii nu trebuie sa stim doar ce alimente sa consumam, ci si cum sa le consumam. Astfel este usor de dedus ca organismul este mai putin stresat daca este hranit cum trebuie, cu minim 3 mese pe zi (ideal 4).

Micul dejun este obligatoriu si trebuie sa contina alimentele energizante, cereale cu lapte, branzeturi, iaurt, oua, o ceasca de cafea, miere sau putina ciocolata, dar si fructe. Nu este obligatoriu sa consumati toate aceste alimente la micul dejun, ci cateva dintre ele asociate, avand grija sa diversificati de la o zi la alta. Toate alimentele tonice nervoase sunt recomandate la masa de dimineata si la cea de pranz.

Aflati din Healthy programul complet al dietei antioboseala si ce alimente trebuie consumate zilnic


Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.