Trupul neinsufletit al handbalistului Marian Cozma a ajuns in miercuri dimineata la casa parinteasca din Bucuresti, acolo unde sunt asteptate sute de persoane care vor sa-i aduca un ultim omagiu sportivului care a fost ucis in Ungaria.
Cortegiul funerar a ajuns la casa din cartierul Tei miercuri, in jurul orei 3:00, si a fost asteptat de cateva sute de persoane, printre care s-au aflat fosti colegi de la Steaua si Dinamo, presedintele FRH, Cristian Gatu, prieteni, dar si oameni care nu l-au cunoscut si au vrut sa fie alaturi in acest fel de familia sa.

Trupul neinsufletit al handbalistului va sta acasa pana vineri dimineata, cand va fi depus in sala de trofee a clubului Dinamo. In cursul dupa-amiezii pivotul nationalei va fi inmormantat in cimitirul Pipera.

Pana sa ajunga in Bucuresti trupul lui Marian Cozma a mai trecut prin Arad, Deva, Sibiu, Valcea si Pitesti, si de fiecare data cortegiul a fost asteptat de sute, chiar mii de oameni care au vrut sa isi arate respectul fata de "uriasul" de 2 metri si 11 centimetri. In toata tara au fost organizate manisfestatii de solidaritate, iar in unele orase prin care a trecut cortegiul s-au organizat slujbe de comemorare, informeaza NewsIn.

La Valcea s-au strans peste 2.500 de oameni care au aprins lumanari si s-au rugat pentru handbalist, in timp ce la Pitesti, desi era trecut de ora 1:00, peste o mie de persoane s-au strans in fata salii sporturilor si au tinut sa isi arate sustinerea pentru familia sportivului. Mai mult, pitestenii au afisat si un mesaj: "Pentru un urias, o mare de lacrimi", in timp ce multi dintre cei prezenti strigau "Nu te vom uita niciodata".

Apoi, la intrarea in Capitala, pentru ca multi suporteri ai echipei Dinamo au ales sa mearga pana la Pitesti pentru a conduce cortegiul funerar spre Bucuresti, s-a format o coada de peste un kilometru, in care au fost implicate peste 200 de masini.

Primaria Sectorului 2 a decis sa ii acorde post-mortem lui Marian Cozma "Distinctia de onoare", ceremonie care va avea loc joi, de la ora 13:00, la casa handbalistului, unde este depus trupul sau neinsufletit. Aceasta medalie va fi acordata sportivului "in semn de omagiu si respect pentru prestigioasa contributie adusa la dezvoltarea sportului romanesc, in semn de apreciere si admiratie deosebita pentru inalta tinuta morala, sensibilitatea, pasiunea si talentul sau desavarsit in promovarea handbalului la nivel international".

De asemenea, pentru cinstirea memoriei lui Marian Cozma, sala de sport de la Scoala numarul 30 Grigorie Ghica Voievod, din strada Laptari Tei, in care acesta a invatat, va purta numele sportivului roman.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noapte, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rroma, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti. Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani si a activat la echipele Dinamo si MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a castigat titlul de campion in 2005, iar cu gruparea maghiara a cucerit titlul de campion al Ungariei in doua randuri, 2007 si 2008. In palmaresul romanul se mai afla si Cupa Cupelor, trofeu castigat in 2008 cu Veszprem. Marian Cozma, care a participat cu nationala Romaniei la Campionatul Mondial din Croatia, a debutat in prima reprezentativa in 2002, intr-un meci impotriva echipei din Belarus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.