Cele patru persoane retinute in cazul capturii de droguri din portul Constanta Sud Agigea, au fost prezentate sambata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

Seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, subcomisarul Aurelian Pavel, a declarat, sambata, ca cele patru persoane, trei barbati si o femeie, vor fi duse la Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Grupul, din care face parte si un cetatean spaniol despre care se presupune ca este seful retelei, sunt acuzati de organizare de grup criminal, trafic de droguri de mare risc si introducerea in tara de droguri de mare risc si risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

Presa vorbeste in acelasi timp despre o captura de droguri, record. Surse oficiale au declarat ca este vorba de o cantitate de 1.200 de kilograme de cocaina aflata pe un vapor venit din Brazilia, ascunsa in cutiile de lemn de cedru, care figurau oficial in documentele de transport vamal. Pe piata neagra, cocaina ar valora aproximativ 40 de milioane de dolari. Este cea mai mare captura facuta in Europa, in ultimii 10 ani.

Drogurile au fost descoperite de politistii de la Crima Organizata si vamesii din terminalul Constanta Sud Agigea.

Vamesii si politistii, care aveau informatia despre cocaina disimulata din container inca de la descarcarea in port, au asteptat ca marfa sa fie preluata de beneficiar, o firma din tara. Beneficiarul s-a prezentat, vineri, cu documentele de preluare, iar deschiderea containerului a avut loc in prezenta vamesilor, a politistilor si procurorilor.

Potrivit NewsIn, cocaina descoperita vineri in Portul Agigea a fost adusa prin intermediul unei firme din Baia de Fier, judetul Gorj, si era disimulata in doua containere incarcate cu lemn de cedru provenit din Brazilia, a declarat adjuctul sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI, Toma Rus.

Potrivit lui Rus, la sfarsitul anului trecut, o firma din Baia de Fier a facut un import de lemn de cedru provenit din Brazilia, pe care l-a depozitat in Portul Agigea. In aceasta perioada, membrii grupului au incercat sa gaseasca niste persoane care sa le faciliteze iesirea marfii din vama. In schimbul serviciului, acestia ofereau sume de peste 20.000 de euro.

Ministrul Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, a cerut sefului Politiei Romane sa-i premieze pe politistii care au descoperit cele peste 1.200 de kilograme de cocaina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.