In aceasta dimineata s-a dat startul, la Teatrul National, unei noi editii a Tirgului International de Carte Bucuresti, cu edituri mai putine decit anul trecut si cu bilet de intrare. Vizitatorii vor plati 35.000 de lei (50.000 pentru un bilet cu mai multe intrari) ca sa vada un numar mai mic de expozanti decit anul trecut, adica 216 fata de 238. Evenimentele din program vor avea loc la Galeriile "Etaj 3/4", in holul de la parter si in Laptaria lui Enache. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv se deschide "Gradina cu carti", pe Terasa La Motoare, iar Asociatia Editorilor si Asociatia Scriitorilor Profesionisti din Romania isi vor decerna, simbata, premiile pe 2004.

Editura Polirom va prezenta, miine, volumul de proza "Nebulon" de Ruxandra Cesereanu, vineri, "Europa si intilnirea religiilor" de Anca Manolescu si o serie a romanelor traduse recent in colectia "Biblioteca Polirom". Tot pentru vineri, editura a organizat un spectacol-lectura dupa cele mai noi volume din colectia "Ego. Proza", adica "Zidul moale" de Adrian Buz, "Tunul filozoafei" de Dumitru Ungureanu si "Partida de canasta" a lui Mircea Gheorghe. Simbata va debuta cu lansarea volumului "Stalinism pentru eternitate" de Vladimir Tismaneanu, iar programul va mai contine lansarea romanului "Lindenfeld" de Ioan T. Morar sau a volumului "Carti scrise in doi" de Jorge Luis Borges & Adolfo Bioy Casares.

Cartarescu lanseaza Jurnal II

Editura Humanitas are in programul de lansari ale zilei de miine volumele "Identitatea" de Milan Kundera si "Romania de-a-ndoaselea.2004-2003: Paradoxurile unei natiuni in deriva" de Marian Nazat. Evenimentul zilei de vineri va fi lansarea lui Mircea Cartarescu, "Jurnal II", iar simbata David Foenkinos, autorul best-seller-ului "Potentialul erotic al sotiei mele" va fi prezent, la ora 11.00 pentru o intilnire cu cititorii. Tot simbata, va fi prezentata cartea lui Stelian Tanase " Clientii lu’ tanti Varvara" si in aceeasi zi se va lansa colectia "Risul Lumii".

Grupul Editorial Corint va lansa o serie Marcel Proust, "In cautarea timpului pierdut" volumele 1-3. In program figureaza si promovarea colectiei "Galeria fantastica", la Editura Leda, cuprinzind romane de H.G. Wells, Ray Bradbury, H.P. Lovecraft, William Hodgson, Vernon Lee, Ambrose Bierce.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.