Timp de trei zile, incepand cu 17 ianuarie 2009 Centrul International de Conferinte Casino Sinaia gazduieste sub egida Green Planet Blues expozitia artistului Florin Ciulache, "Apocalipsa se amana".
Florin Ciulache este un pictor arhivar de imagini iconice. De aceea el nu inchide televizorul sau computerul atunci cind lucreaza. Pentru el, imaginile puternice nu mai pot veni decit via media, intr-o lume grabita, el are rabdarea sa picteze cu mult impasto.

In expozitia "Apocalipsa se amana" pictorul Florin Ciulache ne arata o serie de lucrari in jurul unui motiv simplu: prognoza vremii de pe Yahoo! Weather. Pentru multi dintre noi, absorbiti complet de lumea internetului, natura devine doar un design simpatic pe Yahoo!. Nu mai iesim afara, nu mai vagabondam pe munti, insa suntem linistiti, stim ca nimic surprinzator nu se poate intimpla miine de vreme ce prognoza ne linisteste prin previzionare.

"Ciulache foloseste designul Yahoo! Weather intr-un scop plastic", declara curatorul H'art Gallery, Dan Popescu. "Pare ca zice: acum ca v-am captat atentia cu acest subiect ce va deveni iconic pentru ca ne insoteste vietile de internauti, hai sa redam aura acestui design benign si sa vedeti si niste pictura. Seria se incheie printr-o harta <<apocaliptica>>, <<à vol du satellite>> in care cheia este legenda care infatiseaza scala temperaturii. Ultima lucrare este pentru mine un plein air desavarsit".

Expozitia este realizata prin amabilitatea galeriei H’Art Gallery Bucuresti, Str. Mihai Eminescu nr.105-107.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.