Gasca romanului cu cea mai mare pensie din Romania primeste lunar salarii de sute de milioane de lei de la bugetul de stat. Oamenii din jurul fostului director general al Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, au in continuare lefuri uriase.

Apropiatii acestuia beneficiaza chiar si de un spor de radiatii cosmice! Dupa ce si-a “tras” o pensie de 40.000 lei (aproximativ 10.000 de euro pe luna), Geica a devenit, in iulie anul trecut, cel mai bogat pensionar din Romania.

Geica a ajuns la fabuloasa pensie in baza Legii 223/2007, care spune ca valoarea pensiei reprezinta 80% din media veniturilor brute din ultimele trei luni de activitate.

In cazul lui Geica au fost luate in vedere lunile aprilie, mai si iunie ale anului trecut. In primele doua luni, venitul a fost acelasi, 35.000 de lei, dar pe luna iunie, Geica si-a asigurat un castig de 80.000 de lei. Astfel, s-a ajuns la o pensie de 40.000 de lei. In plus, Geica a ramas pe statele de plata ale institutiei, din postura de consilier pe probleme tehnice, el mai incasand alte 20.000 de lei lunar.

Iar daca intr-o luna are cel putin o ora de zbor, ca membru al personalului navigant, Geica mai primeste prime in valoare de 161% din salariu. Deci, inca 32.000 de lei. In total, acesta poate ajunge la venituri de 92.000 de lei pe luna, adica aproximativ 25.000 de euro.

Noul director, pe „lista neagra” a lui Berceanu

Cel care l-a urmat pe Geica la conducerea Autoritatii Aeronautice Civile, Adrian Vasilache, se afla acum pe „lista neagra” a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, din pricina salariului urias.

In plus, Adrian Vasilache si-a acordat o prima de 12.000 de lei si s-a facut chirias in Cartierul Francez pe banii Autoritatii. Adrian Vasilache a ajuns in fruntea Autoritatii Aeronautice Civile (AACR) din ordinul fostului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, inlocuindu-l in functie pe multimilionarul pensionar Florea Geica. In luna decembrie a anului trecut, Vasilache, alaturi de alti 23 de directori din Ministerul Transporturilor au ajuns pe „lista neagra” a noului ministru, Radu Berceanu, din cauza lefurilor astronomice.

Cu „sabia” lui Berceanu deasupra capului, Adrian Vasilache a actionat in consecinta. Platit cu 21.500 de lei pe luna, salariu negociat, plus o indemnizatie de membru al Consiliului de Administratie (CA) de 20%, Vasilache si-a acordat, pe luna decembrie, o prima de 12.000 de lei.

„Aceste prime si le-au aprobat si oferit, fara vreo baza legala, toti cei 11 membri ai Consiliului de Administratie din AACR”, sustin surse din cadrul Autoritatii Aeronautice Civile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.