Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)- Serviciul Teritorial Timisoara au trimis in judecata sase oameni de afaceri sub acuzatia de evaziune fiscala in urma comercializarii de alcool, prejudiciul produs bugetului de stat ridicandu-se la 12 milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului, Tamas Bela, cetatean maghiar cu domiciliul in Ungaria, administrator al SC "Interamerican Trading SRL- Filiala Arad, cu ajutorul celorlalti cinci salariati cu functii de conducere in cadrul societatii, a produs fara autorizatie 1.391.475 litri de alcool etilic rafinat de concentratie 96%. Alcoolul produs in perioada 2006-2007 a fost comercializat fara plata a 43.369.019 lei, reprezentand T.V.A si accize", se arata intr-un comunicat al DNA.

Pentru recuperarea pagubelor, procurorii au pus sechestru asupra utilajelor societatii si asupra bunurilor apartinand evazionistilor.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.