Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a acceptat, luni, cererea avocatilor lui Victor Atanasie Stanculescu de a se face o noua expertiza medicala in procesul in care fostul general solicita intreruperea pedepsei pentru Revolutia de la Timisoara. Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a mai fost de acord ca doi experti din partea lui Stanculescu sa participe la noua expertiza, potrivit NewsIn.

Avocatii au sustinut, in sala de judecata, ca expertiza facuta de INML ar fi "echivoca", explicand ca difera afirmatiile din cuprinsul raportului legistilor fata de concluziile acestuia. Un nou termen a fost stabilit pentru 27 ianuarie.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a reluat, luni, procesele privind cererea de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea a lui Victor Stanculescu si Mihai Chitac, dupa finalizarea raportului INML, care arata ca fostii generali pot fi tratati in spitalul penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul lor.

Surse din Institutul National de Medicina Legala (INML) au declarat, saptamana trecuta, ca fostii generali Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac sufera de mai multe boli, ei putand fi tratati in spitalul penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul celor doi condamnati. Potrivit expertizelor efectuate la INML, Stanculescu sufera de nu mai putin de 10 boli, cele mai multe de natura cardiovasculara, dar si de leucemie cronica. Si Mihai Chitac are nevoie de proteza valvulara si pentru aceasta trebuie sa faca o operatie by-pass la inima.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.