Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a inceput o ancheta la Spitalul Fundeni, dupa ce, vineri, mai multe familii au facut plangere ca nu pot lua acasa rudele decedate in prima zi de Craciun, de la morga spitalului, potrivit Ministerului Sanatatii.

Familiile nemultumite au reusit, dupa interventia ministrului Sanatatii, sa isi ia rudele acasa.

"Problema s-a rezolvat, insa in ceea ce priveste familia de musulmani, au fost mai multe motive pentru care acestia nu si-au putut lua ruda decedata acasa. Trebuia facuta o autopsie, eliberarea fara acest examen medico-legal se face doar cu anumite semnaturi, nu e o procedura simpla", a precizat, pentru NewsIn, directorul medical al spitalului, dr. Cristian Gheorghe.

Angajatii de la morga Spitalului Fundeni sustin ca, potrivit legii, primele doua zile de Craciun sunt libere. "Nu exista serviciu non-stop la morga si asa cum prevede legea, medicii de la aceasta sectie au liber", a declarat unul dintre angajatii de la morga.

Mai multe familii au protestat, vineri, dupa ce au constatat ca nu pot lua acasa rudele decedate de Craciun, de la morga Spitalului Fundeni, pentru ca medicii anatomopatologi sunt in concediu de Sarbatori.
"In mod normal nu exista garda la morga, iar cei trei medici anatomopatologi sunt in concediu. Insa stim despre ce este vorba si va veni, cel mai sigur maine (sambata - n.r.), medicul de serviciu sa rezolve situatia", a declarat pentru NewsIn dr. Cristian Gheorghe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.